ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ” ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ

«ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ» ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ

Από τις 2-3-15 διεξάγεται εντός και εκτός των φυλακών ένας πολύμορφος αγώνας ενάντια στο νομικό οπλοστάσιο καταστολής, ποινικοποίησης και αποπολιτικοποίησης των κοινωνικών αγώνων.

Η κατάληψη Πρυτανείας ήταν ακόμα μία στιγμή του κοινού αγώνα με τους φυλακισμένους αγωνιστές που βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και 47 ημέρες. Από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα βίωσε πολυδιάστατη καταστολή. Από την ελεειονολογία ΜΜΕ και πρυτανικών αρχών που δε δίστασαν να καλέσουν αντισυγκέντρωση παραπέμποντας σε επιτροπή κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι τη διαρκή και ασφυκτική περικύκλωση από ΜΑΤ και ασφαλίτες. Έτσι, έκει όπου καθεστωτικά και «προοδευτικά» μμε συκοφαντούσαν και απέκρυπταν τα αιτήματα των απεργών , η αστυνομία – σε αριστερά χέρια πλέον – προχωρούσε σε δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών και απαγόρευε δημόσια καλεσμένες εκδηλώσεις και πορείες.

Σήμερα, 17 Απριλίου τα ξημερώματα, σαν κλέφτες, τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν το κτίριο – παλαί ποτέ χώρο ασύλου – σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση.

Φαίνεται ότι πλέον η αθλιότητα δεν έχει σταματημό για την ολόφρεσκια κυβέρνηση της αριστεράς .Πώς να έχει άλλωστε, μετά τις επικείμενες υπογραφές των νέων συμφωνιών-μνημονίων και τους θεσμούς-τρόικα να παραμένουν ως έχουν.

Εντός της πρυτανείας συλλαμβάνονται 14 σύντροφοι/-ισσες με προσχηματικές κατηγορίες , όπως διακεκριμένες φθορές  για συνθήματα και οπλοκατοχή για σημαίες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο αντιεξουσιαστής κομμουνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης, σύντροφός μας στη συλλογικότητα αναρχικοί και κομμουνιστές από τις γειτονιές της Κυψέλης και του Γκύζη. Στο πρόσωπο του συντρόφου μας καθώς και των άλλων αναρχικών συλληφθέντων, στήνεται από τα ΜΜΕ ένα σκηνικό λάσπης, ενταγμένο στο ευρύτερο πλαίσιο προπαγάνδας και απονοηματοδότησης των αγώνων. Η επιλογή του συντρόφου μας να σταθεί στο πλευρό του κοινωνικού ληστή Βασίλη Παλαιοκώστα είναι κομμάτι του κόσμου των από τα κάτω. Ενός κόσμου που οφείλει να νοηματοδοτείται από την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια σε πλήρη αντίθεση με τον κόσμο της κυριαρχίας που μπορεί να δει την αλληλοβοήθεια μόνο στα πρόσωπα των αφεντικών, των τραπεζιτών, των κάθε λογής καταπιεστών και εκμεταλλευτών.

Ας γνωρίζουν οι έμμισθοι ή εθελοντές κυβερνητικοί υπάλληλοι ότι το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα δεν είναι για τα δόντια τους.

Απέναντι στους τρομονόμους, απέναντι στην ανάθεση, απέναντι στην καταστολή στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό των απεργών πείνας και των συλληφθέντων του κοινού μας αγώνα, στο πλευρό των καταπιεσμένων και όσων αγωνίζονται.

«ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ» ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΗΣ

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κατάληψης της Πρυτανείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων αύριο 18-04-2015 στις 11.00 π.μ.

Αναρχικοί και Κομμουνιστές

από τις γειτονιές της Κυψέλης και του Γκύζη

sak-kg.espivblogs.net

sak-kg@espiv.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *